Supă columbiană de pui şi cartofi (Ajiaco)
PrinteazaO reteta delicioasa de supa columbiana de pui si cartofi din: piept de pui, supa concentrata de pui, cartofi, stiuleti de porumb, ceapa, coriandru, smantana, dulce, capere, usturoi, ceapa, avocado, sare si piper.
- 2 piepţi de pui
- 1,5 1 supă concentrată de pui
- 12 cartofi albi mici
- 2 ştiuleţi de porumb
- 8 cartofi medii
- 3 cepe mici
- câteva crenguţe de coriandru
- 200 ml smântână dulce
- 2 linguri capere
- sare
- piper
pentru marinată:
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- sare
pentru decor:
- 2 avocado
Mod de preparare:
Marinează peste noapte piepţii de pui cu usturoiul tăiat feliuţe, ceapa tăiată rondele subţiri şi sare. Pune într-o cratiţă de 4 litri piepţii de pui, adaugă 2 pahare de apă şi fierbe-i până când se înmoaie carnea, apoi transfer-o pe un platou. îndepărtează pielea şi taie carnea fâşii.
Curăţă cartofii mici, taie-i felii de 5 mm şi fierbe-i în zeama rămasă de la piepţii de pui până când încep să se sfărâme. In acest moment, supa trebuie să fie deasă. Dacă doreşti o compoziţie mai fluidă, adaugă încă puţină supă concentrată de pui. Adaugă cepele întregi, crenguţele de coriandru, cartofii tăiaţi felii groase şi porumbul tăiat rondele de circa 2 cm grosime. Când toate ingredientele sunt fierte, scoate cepele şi crenguţele de coriandru.
Pune carnea de pui în boluri şi toarnă deasupra supa caldă. Adaugă în fiecare bol câte 3 linguri de smântână şi câte 1 linguriţă de capere tocate. Potriveşte gustul cu sare şi piper, decorează cu felii de avocado şi serveşte supa imediat.
Supă columbiană de pui şi cartofi
Pofta buna!