Tartă elveţiană
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta elvetiana din: faina, unt, sare, emmentaler, rosii, ceapa, paine, arpagic, smantana dulce, oua, seminte de susan si piper negru.
- 250 g faină albă
- 125 g unt
- sare
pentru umplutură:
- 200 g Emmentaler
- 400 g roşii
- 1 ceapă
- 7 felii de pâine
- 1 legătură de cozi de arpagic (sau câteva cozi de ceapă verde)
- 250 ml smântână dulce
- 3 ouă
- 1 linguriţă seminţe de susan
- piper negru
Mod de preparare:
Frământă un aluat din faină, unt, 1/2 linguriţă de sare şi puţină apă. Intinde aluatul şi pune foaia într-o formă rotundă unsă cu unt, lăsându-i o margine mai lată. Lasă aluatul în frigider circa 30 de minute.
Opăreşte roşiile în apă clocotită, curăţă-le şi taie-le felii. Toacă mărunt ceapa şi arpagicul. Aşază peste foaia de aluat straturi formate din feliile de pâine, apoi de roşii, ceapă, arpagic şi, la sfârşit, felii de Emmentaler.
Bate ouăle cu smântână şi cu piper râşnit proaspăt şi toarnă compoziţia peste tartă. Presară seminţe de susan şi coace-o 20-30 de minute la 200° C. Scoate tarta din cuptor, las-o să se răcorească şi tai-o.
Tartă elveţiană
Pofta buna!