Mantecada
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura mantecada din: unt, zahar, faina de porumb, faina de grau dur, oua, drojdie si lichior de anason.
- 250 g unt
- 250 g zahăr
- 200 g faină de porumb
- 50 g faină de grâu dur
- 5 ouă
- 2 linguriţe rase de drojdie (pulbere)
- 50 ml lichior de anason
Mod de preparare:
Freacă spumă untul la temperatura camerei cu zahărul până când obţii o compoziţie cremoasă (poţi folosi telul pentru bătut frişca). Incorporează ouăle, unul câte unul. Toarnă cele două tipuri de faină şi drojdia în ploaie, încet, amestecând continuu.
La sfârşit adaugă alcoolul şi amestecă bine totul. Toarnă compoziţia într-o tavă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu faină şi coace-o 45 de minute la 180° C. Lasă prăjitura să se răcească, apoi scoate-o din tavă şi tai-o bucăţi.
Mantecada
Pofta buna!