Pâine împletită în trei
PrinteazaO reteta simpla de paine impletita in trei din: faina, margarina, drojdie, oua, zahar, ulei, apa si sare.
- 1 kg făină
- 100 g margarină
- 25 g drojdie
- 4 ouă
- 50 g zahăr
- 100 ml ulei
- 500 ml apă
- sare
Mod de preparare:
într-un vas, pui drojdia, zahărul, ouăle, sarea, uleiul pe jumătate şi amesteci totul bine cu câteva linguri de făină. Laşi la dospit o jumătate de oră, după care pui peste această maia restul de făină şi 500 ml apă.
Frămânţi, amestecând aluatul cu margarina, adăugată treptat, şi cu restul de ulei, până devine un aluat potrivit de tare. îl laşi la crescut 40 de minute, apoi împleteşti două pâini în trei şi le dai la cuptor pentru 35 de minute. Când sunt gata, le scoţi din tavă şi le acoperi cu un prosop umed.
Pofta buna!