Pâine împletită în trei

Printeaza

O reteta simpla de paine impletita in trei din: faina, margarina, drojdie, oua, zahar, ulei, apa si sare.

Ingrediente:Pâine împletită în trei

  • 1 kg făină
  • 100 g margarină
  • 25 g drojdie
  • 4 ouă
  • 50 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apă
  • sare

 

Mod de preparare:

într-un vas, pui drojdia, zahărul, ouăle, sarea, uleiul pe jumătate şi amesteci totul bine cu câteva linguri de făină. Laşi la dospit o jumătate de oră, după care pui peste această maia restul de făină şi 500 ml apă.

Frămânţi, ames­tecând aluatul cu mar­garina, adăugată trep­tat, şi cu restul de ulei, până devine un aluat potrivit de tare. îl laşi la crescut 40 de minu­te, apoi împleteşti două pâini în trei şi le dai la cuptor pentru 35 de minute. Când sunt gata, le scoţi din tavă şi le acoperi cu un prosop umed.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.