Creveţi cu porumb
PrinteazaO reteta de creveti cu porumb din: creveti, dovleac, varza, cartofi, porumb, apa, ceapa, smantana, boia dulce, chimen, tabasco, boia si sare.
- 450 g creveţi cu carapace
- 675 g dovleac
- 450 g varză
- 450 g cartofi
- 4 ştiuleţi de porumb
- 1 l apă
- 1 ceapă
- 240 ml smântână foarte grasă (60% grăsime)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 linguriţă boia dulce
- 1/2 linguriţă chimen râşnit
- câteva picături de tabasco
- linguriţă boia foarte iute
- sare
Mod de preparare:
Incinge 1 lingură de ulei într-o cratiţă mare, adaugă creveţii şi 1 linguriţă de sare şi prăjeşte-i circa 5 minute, amestecând constant, până când aceştia se colorează în roşu, apoi scoate-i cu o spumieră şi dă-i deoparte.
Toarnă restul de ulei în cratiţă şi încinge-l, căleşte ceapa tocată împreună cu boiaua dulce şi cea foarte iute, chimenul şi puţină sare, până când se înmoaie şi devine translucidă. Adaugă picăturile de tabasco, dovleacul (curăţat de coajă şi tăiat cuburi cu latura de 2,5 cm), varza tăiată fideluţă, cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi, porumbul şi apa.
Pune totul la fiert şi, când lichidul începe să clocotească, micşorează flacăra şi lasă să mai fiarbă 15 minute sau până când se înmoaie cartofii (dacă este nevoie, adaugă încă puţină apă, preparatul trebuind să aibă consistenţa unei supe).
Incorporează smântână şi fierbe încă 10 minute, la foc mic. Adaugă creveţii, pune sare, după gust, şi lasă totul pe foc circa 2 minute sau până când creveţii s-au încălzit. Serveşte preparatul imediat.
Creveţi cu porumb
Pofta buna!