Conopida umpluta cu carne
PrinteazaO reteta de conopida umpluta cu carne din: conopida, otet de vin alb, sare, zahar, mar, telina verde, carne tocata, piper, boia, scortisoara si cascaval.
- 1 conopida
- 150 ml otet de vin alb
- sare
- 2 linguri zahar
- 1 mar
- 2 fire telina verde
- 500 g carne tocata
- piper
- boia scortisoara
- 3 felii de cascaval
Mod de preparare:
Se curăţă conopida astfel încât să fie îndepărtat numai cotorul şi căpăţâna să rămână întreagă, fără se se desfacă. Oţetul se dă cu 500 ml apa, 2 linguri sare si zahar.
Cand clocoteste, se aseaza conopida si se opareste circa 10 minute.
Se scoate si se trece prin jet de apa rece. Se pune deoparte o ceasca din apa de la oparit. Se rade marul si telina si se framanta cu carnea tocata; se condimenteaza cu sare, piper, boia si un praf de scortisoara.
Se umple cu conopida cu amestecul de carne si se preseaza bine, pentru a se umple toate spatiile. Se incinge cuptorul la 200 C.
Se aseaza conopida cu umplutura jos, intr-o forma de sufleu unsa; se pune deasupra cascaval. Se toarna apa de la fiert si se coace conopida timp de 40 de minute in cuptorul pregatit in prealabil.
Conopida umpluta cu carne
Pofta buna!