Conopida umpluta cu carne

Printeaza

O reteta de conopida umpluta cu carne din: conopida, otet de vin alb, sare, zahar, mar, telina verde, carne tocata, piper, boia, scortisoara si cascaval.

Ingrediente:Conopida umpluta cu carne

  • 1 conopida
  • 150 ml otet de vin alb
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 mar
  • 2 fire telina verde
  • 500 g carne tocata
  • piper
  • boia scortisoara
  • 3 felii de cascaval

 

Mod de preparare:

Se curăţă conopida astfel încât să fie în­depărtat numai cotorul şi căpăţâna să rămâ­nă întreagă, fără se se desfacă. Oţetul se dă cu 500 ml apa, 2 linguri sare si zahar.

Cand clocoteste, se aseaza conopida si se opareste circa 10 minute.

Se scoate si se trece prin jet de apa rece. Se pune deoparte o ceasca din apa de la oparit. Se rade marul si telina si se framanta cu carnea tocata; se condimenteaza cu sare, piper, boia si un praf de scortisoara.

Se umple cu conopida cu amestecul de carne si se preseaza bine, pentru a se umple toate spatiile. Se incinge cuptorul la 200 C.

Se aseaza conopida cu umplutura jos, intr-o forma de sufleu unsa; se pune deasupra cascaval. Se toarna apa de la fiert si se coace conopida timp de 40 de minute in cuptorul pregatit in prealabil.

Conopida umpluta cu carne

Conopida umpluta cu carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.