Spanac in saramura

Printeaza

 

Cureţi frunzele de spanac de nervuri şi le speli bine în mai multe ape. Le laşi să se scurgă şi le opăreşti în apă sărată (timp de 1-2 minute).

Strecori, aşezi în borcane şi torni deasupra apa în care le-ai opărit. Dacă nu este suficientă, completezi cu apă cu sare fiartă şi răcită. In acest caz calculezi o lingură plină cu sare pentru un 1 litru de lichid.

Inchizi borcanele şi iei fierbi la bain-marie astfel: în prima zi 20-25 dfe minute, iar a doua zi 10-15 minute. Calculezi timpul de fierbere din momentul în care la suprafaţa borcanelor apar băşicuţe mici.

Din spanacul conservat în acest fel poţi prepara sufleuri, spanac cu ochiuri, garnitură la fripturi sau mâncare cu carne.

Sapanac in saramura

Spanac in saramura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.