Supă de broccoli
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa de broccoli din: broccoli, cartofi, ceapa, unt, supa de legume, sare, piper, smantana, cascaval si fulgi de ardei.
- 600 g broccoli
- 400 g cartofi albi
- 1 ceapă
- 2 linguri unt
- 1 l supă de legume
- sare
- piper
- 2 linguri smântână
- 40 g caşcaval ras
- fulgi de ardei
Mod de preparare:
Se despart bucheţele de broccoli, se curăţă, se spală şi se şterg. Se decojesc cotoarele de broccoli şi cartofii şi se taie cubuleţe.şi acestea. Se toarnă supă şi se acoperă vasul cu un capac; se lasă să fiarbă la foc mijlociu timp de cca 15-20 min.
Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în unt 2 min., amestecând. Se adaugă bucheţele de broccoli şi cubuleţe de cartofi. Se călesc si acestea.
Se toarna supa si se acopera vasul cu un capac; se lasa sa fiarba la foc mijlociu timp de circa 15-20 de minute.
Cu lingura de spumă se scot 2 linguri de bucheţele de broccoli şi se pun deoparte. Se pasează supa; se sărează şi se piperează bine.
Bucheţelele de broccoli puse deoparte se reaşază în supă şi aceasta se repartizează în boluri preîncălzite. Se serveşte cu câte o linguriţă de smântână, puţin caşcaval ras şi fulgi de ardei.
Supă de broccoli
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de broccoli