Coaste fripte

Printeaza

O reteta delicioasa de coaste fripte din: coaste de porc, ulei de masline extravirgin, otet, usturoi, praz, ardei gras, ceapa, ardei capia, chimen, oregano, foi de dafin, sare si piper.

Ingrediente:Coaste fripte

  • 1  kg coaste de porc
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri oţet
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 fir de praz (numai partea albă)
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 1 ardei capia roşu
  • chimen
  • oregano
  • foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mode de preparare:

Sfărâmă şi freacă într-un mojar toate condimentele adău¬gând, treptat, apă, ulei şi oţet. Adaugă prazul tocat mărunt, ardeiul şi ceapa tocate fin.

Curăţă carnea de surplusul de grăsime şi de părţile mai tari şi tai-o bucăţi de circa 10 x 30 cm. Pune-le în marinata obţinută anterior şi întoarce-le de mai multe ori.

Lasă-le circa 15 minute să se marineze şi pune-le imediat pe grătar, la temperatură mare, pentru 15 minute, aşe- zându-le cu osul în sus.

Intoarce-le şi frige-le în continuare, ungându-le cu o crenguţă de dafin înmuiată în marinată.

Coaste fripte

Coaste fripte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.