Coaste fripte
PrinteazaO reteta delicioasa de coaste fripte din: coaste de porc, ulei de masline extravirgin, otet, usturoi, praz, ardei gras, ceapa, ardei capia, chimen, oregano, foi de dafin, sare si piper.
- 1 kg coaste de porc
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri oţet
- 1 căţel de usturoi
- 1 fir de praz (numai partea albă)
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 1 ardei capia roşu
- chimen
- oregano
- foi de dafin
- sare
- piper
Mode de preparare:
Sfărâmă şi freacă într-un mojar toate condimentele adău¬gând, treptat, apă, ulei şi oţet. Adaugă prazul tocat mărunt, ardeiul şi ceapa tocate fin.
Curăţă carnea de surplusul de grăsime şi de părţile mai tari şi tai-o bucăţi de circa 10 x 30 cm. Pune-le în marinata obţinută anterior şi întoarce-le de mai multe ori.
Lasă-le circa 15 minute să se marineze şi pune-le imediat pe grătar, la temperatură mare, pentru 15 minute, aşe- zându-le cu osul în sus.
Intoarce-le şi frige-le în continuare, ungându-le cu o crenguţă de dafin înmuiată în marinată.
Coaste fripte
Pofta buna!