Friptură cu sos alb şi ciuperci

Printeaza

Friptura cu sos alb din: muschiulet de vitel sau porc, ulei, ciuperci, unt, vin alb, smantana, faina, sare, piper, marar si patrunjel.

Poate te intereseaza si Friptura de vita la tigaie

Ingrediente:

  • 4 bucati muschiulet de viţel sau de porc
  • 2-3 linguri ulei
  • 200-250 g ciuperci
  • 1 lingură unt
  • 150 ml vin alb
  • 100 g smântână
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar şi pătrunjel

 

Mod de preparare:

Bucăţile de carne le dai cu câte un praf de sare şi piper, apoi le treci prin făină, baţi carnea între palme şi le prăjeşti în ulei pe fiecare par­te câte 8-10 minute, la foc potrivit, până se rumenesc frumos. Separat, într-o tigaie cu unt, căleşti ciupercile tăiate felii.

Amesteci uşor, stingi cu vin şi le laşi să fiar­bă înăbuşit. Adaugi bucatile de carne si le fierbi la foc mic, aproximativ jumatate de ora, pana scade sosul.

Adaugi smantana amestecata cu faina si mai clocotesti putin.

Potrivesti gustul cu sare si aromatizezi cu verdeata tocata marunt. Iei un platou si aranjezi bucatile de carne, punand si sos.

Friptură cu sos alb şi ciuperci

Pofta buna!

 

 

 

 

Sos Barbecue de casă

Sos Barbecue de casă – Sosul Barbecue este un element esențial în bucătăria americană, perfect pentru a însoți carnea la grătar, puiul sau chiar legumele. Acest sos versatil este cunoscut pentru aroma sa bogată, dulceagă și ușor picantă. Timp estimativ de preparare și gătire Timp de preparare: 10 minute Timp de gătire: 25 minute Timp […]

 

 

 

Incoming search terms:

  • friptura de vita cu sos alb

1 comentariu

  1. Buna friptura de vita cu sos de ciuperci, foarte buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.