Supa greceasca

Printeaza

Supa greceasca din: piept de pui, telina, unt, ceapa, ardei verde, orez, sare, piper alb, oua, lamaie, smantana, patrunjel.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • o ţelină
  • 50 g unt
  • o ceapă
  • 1 ardei verde
  • 100 g orez cu bobul lung
  • sare
  • piper alb
  • 4 gălbenuşuri
  • 2-3 lămâi
  • 200 g smântână pentru gătit
  • o legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Supa greceasca: Se spală pieptul de pui şi apoi se pune să fiarbă la foc mic, în apă cu sare şi câteva picături de ulei.

Adaugă legumele curăţate şi spălate şi se lasă să fiarbă. Intre timp, se alege orezul, se spală şi se pune să fiarbă într-o cratiţă, cu apă.

După ce a fiert, se adaugă untul, coaja rasă de la o lămâie şi sarea. Se acoperă cu un capac şi se înfăşoară într-un prosop de bucătărie.

După ce au fiert legumele şi pieptul de pui, se scot în sită, pieptul se taie fâşii, iar legumele se zdrobesc cu blenderul şi apoi se amestecă cu zeama în care au fiert.

Se mai dă în câteva clocote şi apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu smântână, se condi­mentează cu sare şi piper şi se serveşte cu orezul fiert, zeamă de lămâie şi pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.