Limba cu porumb

Printeaza

O reteta gustoasa de limba cu porumb, sare, piper, ulei de masline, mazare, unt, ridichii, marar.

Ingrediente:Limba cu porumb

  • 500 g limbă de vită
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 200 g porumb dulce
  • 200 g mazăre fiartă
  • 50 g unt
  • 4-5 ridichii
  • o legătură mărar proaspăt

 

Mod de preparare:

Se spală limba şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se lasă la foc mic, se ia spuma si se acoperă cu un capac. In acest timp, se pregătesc legumele.

Se spală boabele de porumb şi de mazăre, apoi se la să  se scurgă de zeamă. Dacă nu sunt din conservă, se pun să fiarbă 20-30 de minute.

Untul se topeşte la foc mic, se adaugă boabele de porumb şi de mazăre şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. După ce a fiert limba, se scoate din apă, se lasă să se răcească, se curăţă de pieliţă şi apoi se taie felii subţiri.

Se serveşte cu boabe de porumb, mazăre şi ridichii. Salata de limbă se ornează cu mărarul tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.