Supe si ciorbe: Supa de ceapa
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de ceapa din: unt, faina, supa de pui, cascaval, ceapa, vin alb, paine, sare si piper.
- 75 g unt
- 25 g faina
- 2 l supa de pui
- 100 g cascaval ras
- 4 cepe
- 2 linguri vin alb
- 4 felii de paine
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în unttimp de 2 minute. Se presară deasupra făină şi se amestecă încontinuu cu o lingură de lemn. Se toarnă supă de pui şi vin alb.
Se asezonează cu sare şi piper după gust. Se lasă să fiarbă timp de 30 de minute.
Se aşazăfeliile de pâine într-o tavă şi se presară brânza deasupra. Se pune tava la cuptor pentru 10 minute sau până când caşcavalul s-a topit şi s-a rumenit.
Se toarnă supa în castroane şi se aşazădeasupra felii de pâine cu caşcaval.
Supa de ceapa
Pofta buna!