Prajitura Moara de vant
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura moara de vand din: faina, margarina, untura de porc, lapte, drojdie, sare, zahar, oua, lamaie, dulceata de caise, zeama de lamaie, albusuri, scortisoara si prune.
- 1 kg faina
- 1 margarina
- 2 linguri untura de porc
- 250 ml lapte
- 1 cub drojdie
- sare
- 3 linguri zahar
- 3 oua
- 1 lamaie
pentru umplutura:
- 150 g dulceata de caise
- 2 linguri faina
- 3 albusuri
- zeama de lamaie
- 1 lingurita scortisoara
- 500 g prune coapte
Mod de preparare:
Freci bine făina cu untura şi cu margarina, razi coaja de lămâie şi adaugi şi un vârf de cuţit de sare. Intre timp, încălzeşti laptele cu zahărul până ce se topeşte, pui cubul de drojdie în ea şi laşi până creşte. Pui 3 gălbenuşuri şi frămânţi totul laolaltă până obţii un aluat.
Infăşori aluatul într-o folie şi îl dai la frigider circa 20 de minute. Intre timp, pregăteşti umplutura. Freci dulceaţa de caise cu făina, cu zeama de lămâie şi cu 1 linguriţă de scorţişoară. Baţi albuşurile spumă tare şi, cu o mişcare uşoară, le încorporezi în dulceaţa preparată.
Scoţi de la rece aluatul şi întinzi cu sucitorul o pătură de aluat de circa 1 cm grosime. Ungi toată suprafaţa cu dulceaţa preparată mai sus.
Tai bucăţele potrivite de aluat ca mărime, iar în mijlocul fiecăreia aşezi o jumătate de prună. Cu un cuţit crestezi cele patru margini pentru a împături 4 colţuri şi cu o jumătate le închizi în mijloc deasupra.
Obţii o moară de vânt cu fructe. Introduci tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, circa 30 de minute. După ce scoţi morile de vânt şi le răceşti, le presari cu zahăr pudră vanilat.
Prajitura Moara de vant
Pofta buna!