Ouă greceşti
PrinteazaO reteta delicioasa de oua grecesti din: oua, feta, ardei iuti murati, file de ansoa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, masline negre si salata verde.
- 6 ouă
- 80 g feta
- 60 g ardei iuţi muraţi
- 1 file de anşoa
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă pătrunjel tocat
pentru decor:
- 12 masline negre fara samburi
- salata verde
Mod de preparare:
Fierbe ouăle 5-6 minute din momentul în care apa începe să clocotească. Răceşte-le, curăţă-le de coajă şi taie-le în jumătăţi, pe lungime.
Sfărâmă brânza într-un castron, adaugă ardeii tăiaţi bucăţele, fileul de anşoa zdrobit, pătrunjelul şi uleiul.
Amestecă bine şi pune pe fiecare jumătate de ou câte o grămăjoară din compoziţia obţinută.
Aşază ouăle pe un pat de salată verde şi decorează-le cu rondele de măsline.
Ouă greceşti
Pofta buna!