Diples

Printeaza

Diples din: faina, oua, coniac, drojdie, zahar, miez de nuca, scortisoara, ulei de floarea soarelui, miere si apa.

Ingrediente:

  • 400 g faină albă
  • 3 ouă
  • 4 linguri coniac
  • 1 linguriţă drojdie
  • 2 linguri zahăr
  • 150 g miez de nucă scorţişoară (pulbere)
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)

pentru sirop:

  • 180 g miere
  • 150 ml apă

 

Mod de preparare:

Diples: Cerne faina împreună cu drojdia. Bate ouăle cu zahărul şi cu coniacul şi încorporează-le în faină. Frământă bine toate ingredientele.

Lasă aluatul să se odihnească 30 de minute şi frământă-l din nou (este posibil să-ţi mai trebuiască încă 1/2 cană de faină).

Intinde din aluat o foaie foarte subţire, tai-o fâşii de 10-12 cm şi crestează-le pe mijloc, pe lungime. Prăjeşte-le în baie de ulei încins, apoi scoate-le pe hâr­tie absorbantă să se scurgă de grăsime.

Diluează mierea cu apă şi fierbe-o până când scade. Pune prăjiturelele pe un platou mare, toarnă peste ele siro­pul de miere şi presară-le cu nuci tocate şi scorţişoară.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.