Vinete cu ulei
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete cu ulei din: vinete, ceapa, rosii, usturoi, zahar, ulei de masline extravirgin, patrunjel si sare.
- 6 vinete
- 6 cepe
- 1 roşii mari
- 8 căţei de usturoi
- 2 linguriţe zahăr
- 1 pahar ulei de măsline extravirgin
- câteva fire de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Taie ceapa peştişori şi căleşte-o în ulei încins, împreună cu usturoiul. Adaugă roşiile descojite, tăiate bucăţele.
Indepărtează partea de la codiţa vinetelor (de la coadă) şi taie-le jumătăţi, pe lungime. Aşază-le într-o cratiţă, una lângă alta, pune pe ele ceapa şi roşiile, presară-le cu sare şi zahăr şi toarnă 2 pahare cu apă.
Acoperă-le cu un capac şi fîerbe-le la foc mic până când se înmoaie bine, apoi lasă-le să se răcească. Presară mâncarea cu pătrunjel tocat şi serveşte-o.
Vinete cu ulei
Pofta buna!