Cornulete delicioase cu nucă

Printeaza

Cornulete delicioase cu nuca din: albusuri, zahar pudra, zahar vanilat, esenta rom, nuca, ciocolata si ulei.

Ingrediente:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 400 g nuca macinata
  • 150 g ciocolata menaj
  • 1 lingurita ulei

 

Mod de preparare:

Baţi albuşul bine, adaugi zahă­rul pudră şi cel vanilat şi esenţa de rom. Pui nuca măcinată când spuma este bine bătută.

Pui compoziţia pe foc şi o ames­teci până scade la jumătate. Pui compoziţia pe o tavă, nivelezi şi laşi până se răceşte.

Preîncălzeşti cuptorul la 140 de grade Celsius.

Iei din compoziţie cu lingura, mo­delezi cu mâna şi dai formă de cornuleţe pe care le pui în tava tapetată cu hârtie de copt, apoi le dai pentru 25 de minute la cuptorul preîncălzit.

Pui ciocolata pe baie de aburi cu uleiul. Treci doar capetele cornuleţelor prin ciocolata topită.

Inainte de a pune cornuleţele la copt, le poţi unge cu albuş şi le poţi trece, dacă doreşti, prin nucă măcinată.

 

Cornulete delicioase cu nucă

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.