Friptura de porc cu cidru si mere
PrinteazaFriptura de porc cu cidru si mere
- 250 g carne porc
- 1 mar
-pentru sos:
- 10 g unt
- 1 mar
- 10 g ceapa
- Cidru
- 1 cub knorr
- 150 g smantana
Mod de preparare:
Se găteşte carnea de porc la cuptor, asezonată cu sare şi piper, timp de 40 de minute. Sosul se găteşte la tigaie: se pune unt la încins, ceapă tocată şi cubuleţe de măr. Se stinge cu cidru şi se lasă pe foc împreună cu tocăniţa de legume pasată (bouillon de legume: se fierb ţelină, un căţel de usturoi, morcovi, ardei, pătrunjel, după care se pasează ca un piure).
După o oră, se strecoară şi se pune la fiert cu smântână, la care se adaugă sare şi scorţişoară şi se ţine până când se îngroaşă un pic. Merele se cojesc şi se taie rondele, se călesc în tigaia cu unt.
Când totul este pregătit, se aşează pe farfurie astfel: un rând de carne de porc, apoi un strat de mere, peste care se toarnă sosul. Totul se serveşte cu un piure de cartofi sau legume.
Pofta buna!