Friptura de miel cu sparaghel si cartofi cu rozmarin
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de miel cu sparanghel si cartofi cu rozmarin din: carne de miel, sparanghel, bacon, unt, cartofi, miere, rozmarin, patrunjel verde, cimbru uscat, usturoi, ulei, sare si piper.
- carne de miel, în funcţie de preferinţe – cel mai bine, pulpa
- două buchetele de sparanghel
- câteva felii de bacon
- două linguri unt
- doi cartofi mari
- 1 lingură miere
- rozmarin verde
- codită de pătrunjel verde
- cimbru uscat
- doi căţei de usturoi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se spală, se şterge, apoi se freacă bine cu un amestec de ulei, miere, rozmarin, cimbru, usturoi pisat, sare şi piper. Se dă la cuptorîntro cratită cu putină apă.
Intre timp, se prepară untul aromatizat cu usturoi pisat, sare, piper, rozmarin, cimbru şi codită de pătrunjel, toate tocate mărunt şi frecate până la omogenizare. Se dă la rece.
Intr-o oală cu apă sărată se fierb pe jumătate cartofii curăţaţi şi tăiaţi sferturi. Intr-o tigaie, se încinge uleiul împreună cu rămurele de rozmarin verde.
Cartofii se scurg şi se pun în tigaie, întor- cându-se, să se rumenească uniform.
Intr-o altă oală, se opăresc bucheţelele, de sparanghel. Se scurg, se înfăşoară în felii de bacon şi se rumeneasc uşor în tigaie.
Friptura de miel se serveşte fierbinte, cu sparanghelul şi cartofii, alături de untul aromatizat.
Friptura de miel cu sparaghel si cartofi cu rozmarin
Pofta buna!