Deserturi delicioase: Prajitura cu fructe
PrinteazaO reteta gustoasa de prajitura cu fructe din: oua, apa, zahar, faina, zahar vanilat, visine.
- 6 ouă
- 6 linguri apă caldă
- 300 g zahăr
- 350 g făină
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 250 g vişine (congelate sau din compot)
- 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă cu praful de sare, apoi se adaugă treptat jumătate din cantitatea de zahăr.
Separat, se freacă gălbenuşurile cu restul de zahăr şi zahărul vanilat până îşi dublează volumul. Se adaugă câte o lingură de apă, frecând în continuare. Se încorporează faina turnată „în ploaie”, iar la final se adaugă albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor.
Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Dacă vişinele sunt congelate, se pun la scurs, se dau prin faină şi se pun deasupra aluatului, după care se introduce tava la cuptor pentru circa 35-40 de minute.
Dacă fructele sunt din compot, se introduce prăjitura în cuptor pentru 10- 15 minute până ce blatul prinde o crustă uşoară. Apoi se pun rapid fructele şi se continuă coacerea până este gata prăjitura. Se decorează cu zahăr pudră aromatizat cu vanilie şi se serveşte după răcirea completă.
Prajitura cu fructe
Pofta buna!