Tocăniţă de iepure
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita de iepure din: prune uscate, coniac, zahar, brun, iepure, ulei vegetal, kaizer afumat, morcovi, ceapa, telina, usturoi, cimbru, foaie de dafin, vin rosu, supe de pui, patrunjel si orez salbatic.
- 140g de prune uscate
- 50ml de coniac
- 50g de zahăr brun
- 2 iepuri, tăiaţi în bucăţi la încheieturi făină normală, pentru presărat
- 1 lingură de ulei vegetal
- 3 felii de kaizer afumat, tăiat în fâşii fine
- 2 morcovi, tocaţi
- 1 ceapă, tocată
- 2 beţe de ţelină, tocate
- 1 căţel de usturoi, strivit
- 2 fire de cimbru 1 frunză de dafin
- 150ml de vin roşu
- 250ml supă de pui
pentru servit:
- pătrunjel tocat
- orez sălbatic
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 150 C/gaz2. Se pun intr-un bol prunele, coniacul si zaharul brun, se amesteca, apoi se pun deoparte, ca sa se inmoaie. Se presara iepurele cu faina.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se prajeste iepurele pe toate partile, pana prinde o culoare aurie. Se pune iepurele deoparte.
Se adauga in tigaie kaizerul si se prajeste 5 minute, pana incepe sa prinda culoare. Se toarna vinul rosu. Se adauga supa si se pune iepurele inapoi in cratita, impreuna cu prunele imbibate cu alcool, apoi se acopera si se lasa la fiert 2 ore, amestecand din cand in cand pana ce iepurele s-a fragezit complet.
Se serveste presarat cu patrunjel, cu garnitura de orez salbatic.
Tocăniţă de iepure
Pofta buna!