Supe si ciorbe: Supă-cremă de legume
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa crema de legume din: rosii, morcovi, ardei capia, ardei gralbeni, patrunjel, telina, ceapa, frunze de telina, busuioc verde, cimbru verde, ulei de masline, unt si sare.
- 5 roşii
- 5 morcovi
- 5 ardei capia
- 5 ardei galbeni
- 5 gogoşari
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă
- frunze de ţelină
- frunze de busuioc verde
- cimbru verde
- ulei de măsline
- 50 g unt
- sare
Mod de preparare:
Intr-o oală topeşti untul şi adaugi ceapa curăţată şi tocată şi o laşi să se călească până când devine uşor aurie. Adaugi apoi celelalte legume spălate, curăţate şi tăiate bucăţi mici.
Pui apă cât să le cuprindă şi le laşi să fiarbă.
După ce au fiert, laşi legumele să se răcească puţin, apoi le mixezi în blender, adăugând puţin ulei de măsline, frunzele de busuioc, ţelina şi cimbrul.
Este o supă-cremă delicioasă, pe care o poţi servi cu pâine prăjită. Poate fi consumată atât caldă, cât si rece.
Supă-cremă de legume
Pofta buna!