Fazan în Sos de Vin Roșu din: fazan, vin rosu, ceapa, morcovi, ciuperci, usturoi, rozmarin, frunze de dafin, ulei de masline, sare, piper, faina. Descoperiți rafinamentul și profunzimea gusturilor cu această rețetă de fazan în sos de vin roșu, o adevărată operă de artă culinară care transformă o cină obișnuită într-o experiență memorabilă. Bucățile de […]
Fazan copt in vas de lut
PrinteazaFazan copt in vas de lut din: fazani, faina, sare, piper, ulei vegetal, kaizer afumat, salate, morcovi, pastarnac, usturoi, cimbru, maghiran, frunze de dafin, vin sau sherry, vin rosu, supa de pui si zahar.
Ingrediente:
- 2 fazani, legati
- 1 lingura de faina normala, asezonata cu sare si piper
- 50 ml de ulei vegetal
- 2 felii de kaizer afumat, taiat in fasii fine
- 8 salate, curatate, intregi
- 2 morcovi, curatati si taiati sferturi pe lungime
- 2 bucati de pastarnac, curatat si taiat sferturi pe lungime
- 1 catel de usturoi, curatat si strivit
- 1 fir de cimbru
- 1 fir de marghiran
- 2 frunze de dafin
- 100 ml vin sau sherry dulce
- 50 ml de vin rosu
- 200 ml supa de pui
- 1 lingurita de zahar fin
Mod de preparare Fazan copt in vas de lut:
Se incinge cuptorul la 180C gaz 4. Se presara fazanii cu faina, apoi se incinge uleiul intr-o cratita mare.
Se coc fazanii pe toate partile, apoi se scot din vas.
In acelasi vas, se prajesc 5 minute kaizerul, legumele, usturoiul si ierburile cu o lingura din faina pentru presarat, pana ce legumele incep sa prinda culoare.
Se pun fazanii si sucurile scurse inapoi in tigaie, se toarna vinul si supa de pui, se adauga zaharul, apoi se acopera si se firbe 1 ora si 30 de minute – 1 ora si 50 de minute sau pana ce carnea de pe copan se desface usor de pe os.
Se serveste cu sos de paine.
Pofta buna!
Fazan cu Struguri și Sos de Vin
Fazan cu Struguri și Sos de Vin din: fazan, struguri, vin alb, unt, ulei de masline, ceapa, bulion de pui, sare, piper, ierburi aromatice. Fazanul cu struguri și sos de vin este un fel de mâncare rafinat, care combină gustul unic al vânatului cu dulceața strugurilor și aroma complexă a vinului. Această rețetă este perfectă […]