Miel în sos de ceapă cu garnitura de dovlecei si cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de miel in sos de ceapa cu garnitura de dovlecei si cartofi din: pulpe de miel, vin alb, ceapa verde, pasta de rosii, usturoi verde, sare, piper, dovlecei si cartofi.
- 2 pulpe de miel
- 200 ml vin alb
- 2 legaturi ceapa verde
- 125 g pasta pasta de rosii
- 2 legaturi de usturoi verde
- sare
- piper
- 500 g dovlecei
- 500 g cartofi
Mod de preparare:
Pulpele de miel se sareaza si se pipereaza si se aseaza pe o tava in care se toarna putin vin. Se dau la cuptor si se lasa circa 1 ora, pana ce se rumenesc.
Intre timp se stropesc constant cu vin si cu sosul care se scurge in tava.
Cand sunt gata, se scot din cuptor si se pun deoparte, infasurate in folie de aluminiu. Sosul din tava se pune la foc, adaugand ceapa si usturoiul verde taiat rondele.
Cand clocoteste, se adauga pasta de rosii si in final se potriveste de sare si piper.
Intre timp, se aseaza pe o tava de teflon felii de cartofi si de dovlecei si se coc la cuptor. Friptur ase serveste cu sos si legume
Miel în sos de ceapă cu garnitura de dovlecei si cartofi
Pofta buna!