Fursecuri cu alune de padure
PrinteazaO reteta delicioasa de fursecuri cu alune de padure, faina, unt, ou, zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, sare, zeama de lamaie.
- 250 g făină
- 150 alune de pădure nesărate
- 100 g unt
- 1ou
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente bezea:
- 1 albuş
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
Ingrediente decor:
- 50 g alune de pădure
Mod de preparare:
Alunele de padure se introduc la cuptor pentru 10 minute, se lasă la răcit şi apoi se macină. Se freacă untul cu zahărul pudră, se adaugă oul, apoi făina, alunele măcinate, praful de copt şi zahărul vanilat. Se obţine un aluat mai tare, care se dă la frigider pentru o oră.
Pentru bezea se bate albuşul spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi se continuă baterea până când zahărul s-a topit.
Se formează din aluat bulgăraşi, care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se face cu ajutorul unei alune o adâncitură în mijlocul fiecărui fursec şi se introduc la cuptor pentru 20 de minute.
Cu 10 minute înainte să se scoată din cuptor, se pune o jumătate de linguriţă de bezea şi câte o alună pe fiecare fursec şi se introduc din nou la cuptor până se rumenesc.
Pofta buna!