Pilaf cu mazăre

Printeaza

Pilaf cu mazare din: orez basmati, ulei vegetal, seminte de chimion, usturoi, ceapa, ardei iute, frunze de dafin, supa de legume si mazare.

Ingrediente:

  • 500g de orez basmati
  • 6 linguri de ulei vegetal
  • 2  linguriţe seminţe de chimion
  • 8 căţei de usturoi
  • 3  cepe, tocate
  • 3 ardei iuţi verzi, secţionaţi pe lungime şi nu tăiaţi de tot
  • 3 frunze de dafin
  • 700ml supă de legume
  • 250g de mazăre congelată

Mod de preparare:

Se spală orezul, apoi se înmoaie în suficientă apă rece, cât să-l acopere, 15 minute.

Intre timp, se încinge uleiul într-o cratiţă cu capac, se adaugă apoi seminţele de chimion şi căţeii de usturoi şi se călesc până îşi eliberează aromele.

Se adaugă ceapa şi se amestecă, apoi se scade focul şi se căleşte 10 minute (cu capacul pus) sau până se înmoaie, amestecând din când în când.

Se adaugă ardeiul iute şi frunzele de dafin, apoi se măreşte focul şi se căleşte până când ceapa devine aurie.

Se scurge orezul, apoi se răstoarnă peste ceapă şi condimente, amestecând pentru ca boabele să se acopere de ulei. Se toarnă supa de legume şi se aduce la fierbere.

Se presară mazărea congelată, se pune capacul, apoi se găteşte la foc foarte mic 12-15 minute – nu fi tentată să ridici capacul.

Se închide focul şi se lasă deoparte, cu capacul pus, încă 5 minute. Se desface uşor orezul bob cu bob cu o furculiţă înainte de a servi.

Pilaf cu mazăre

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pilaf cu mazare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.