Barcute cu pui si rosii

Printeaza

O reteta delicioasa de barcute cu pui si rosii din: vinete, piept de pui, rosii cherry, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume sau de pui, oregano, patrunjel verde, frunze de salvie, sare si piper.

Ingrediente:Barcute cu pui si rosii

  • 4 vinete lunguiete
  • 500 g piept de pui
  • 8-10 rosii cherry
  • 1 ceapa alba mare
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 300 ml supa strecurata de legume sau de pui
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • oregano uscat
  • patrunjel verde
  • frunze de salvie
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Tai carnea cubuleţe mici. Cmesteci cu oregano, pătrunjel, boia, sare şi piper proaspăt măcinat, toate după gust, acoperi cu folie alimentară şi o laşi la frigider circa o oră.

Speli vinetele, le ştergi cu un prosop absorbant şi le crestezi pe lun­gime. Scoţi cu atenţie miezul , din interior, având grijă să ră­mână coaja întreagă. Presari un praf de sare în interior.

Separat, tai mărunt jumă­tate de ceapă, adaugi căţeii de usturoi zdrobiţi şi le căleşti cu două linguri de ulei până se înmoaie. Adaugi carnea şi jumătate din miezul vinete­lor tăiat cubuleţe şi amesteci până scade zeama. Adaugi 100 ml supă şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa 10 minute.

Cureţi roşiile de pieliţe, le tai cuburi împreună cu mie­zul de vinete rămas, câteva frunze de salvie tocate mărunt şi uleiul rămas.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust îm­părţi amestecul de carne în ce­le patru vinete scobite, iar dea­supra pui roşiile condimentate.

Le aşezi pe o tavă unsă cu ulei şi le coci în cuptorul preîncălzit circa 35 de minute.

Barcute cu pui si rosii

Barcute cu pui si rosii

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.