Prajitura
PrinteazaPrajitura din: oua, zahar, faina, napolitana, nuca, albusuri, unt, galbenusuri, cacao si zahar.
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
pentru umplutura:
- 2 foi napolitana
- 240 g zahar
- 150 g nuca
- 4 albusuri
pentru crema:
- 300 g unt
- 6 linguri zahar
- 4 galbenusuri
- 2 linguri cacao
pentru sirop:
- 2 linguri zahar
- 100 ml apa
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul: Baţi 6 albuşuri spumă cu 6 linguri de zahăr, apoi încorporezi gălbenuşurile, unul câte unul şi, la sfârşit, adaugi şi făina.
Amesteci uşor şi dai compoziţia la copt într-o tavă dreptunghiulară mai înaltă, la foc tare la început, apoi potrivit.
Pregăteşti umplutura: Baţi spumă tare cele 4 albuşuri, adaugi câte o lingură de zahăr şi baţi după fiecare, apoi adaugi şi nuca măcinată.
întinzi în strat egal această umplutură pe foile de napolitană şi le dai la cuptorul slab încălzit, pe dosul tăvii, să se usuce albuşurile, nu să se prăjească.
Pregăteşti crema: Baţi pe abur 300 g unt cu zahărul, gălbenuşurile şi cacaua. împărţi crema în două, ungi una dintre foile de napolitană (scoasă din cuptor) cu jumătate din cremă, peste umplutură, apoi aşezi cu atenţie blatul şi îl însiropezi puţin.
Siropul se formează din zahăr, apă, zeamă de lămâie şi 2 linguri de rom.
Fierbi amestecul, apoi laşi siropul să se răcească. Ungi blatul cu crema rămasă, iar deasupra pui a doua foaie de napolitană, cu umplutura în jos.
Apeşi bine şi aşezi o greutate peste ultima foaie. Tai prăjitura doar a doua zi.
Prajitura
Pofta buna!