Sfeclă roşie murată
PrinteazaO reteta delicioasa de sfecla rosie murata din: bulbi de sfecla rosie, otet de vin alb, rradacini de hrean, boabe de mustar, boabe de piper, seminte de chimion, foi de dafin si sare grunjoasa.
Ingrediente:
- 5 kg bulbi de sfeclă roşie
- 500 ml oţet de vin alb
- 3-4 rădăcini de hrean
- 1 lingură boabe de muştar
- 1 linguriţă boabe de piper
- 1 lingură seminţe de chimion (sau de fenicul)
- 2 foi de dafin
- 1 linguriţă sare grunjoasă neiodată
Mod de preparare:
Speli bine bulbii de sfeclă, îi aşezi într-o tavă şi îi coci circa o oră în cuptorul bine încins. Bulbii îi şi pop fierbe în apă cu puţină sare.
După ce se răcesc, îi cureţi de coajă, îi tai cuburi şi îi aşezi în borcane sterilizate. Adaugi printre feliile de sfeclă boabe de muştar, piper boabe, seminţe tte chimion şi hrean curăţat şi trecut pe râzătoare.
Separat, fierbi 500 ml oţet cu 1,5 l apă, la care adaugi sarea şi foile de dafin. Torni lichidul clocotit peste feliile de sfeclă, având grijă să nu se spargă borcanele. Acoperi borcanele cu capace, le înveleşti cu o pătură groasă şi după răcire le depozitezi în cămară până în momentul consumării.
Sfeclă roşie murată
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sfecla rosie murata
- sfecla murata
- sfecla rosie murata reteta gustoase
- reteta sfecla rosie murata
- sfecla rosie conservata
- sfecla murata reteta
Foarte buna sfecla murata
Imi dai si mie un borcan de sfecla murata 🙂