Gulas la ceaun din: ciolan, ceapa, boia de ardei, bulion, cartofi, morcovi, patrunjel, sare, piper, chimen, foi de dafin, patrunjel, faina, gris si 1 ou.
Ingrediente:
1 ciolan de 2,5 kg
8 cepe medii
1 lingura cu varg de boia de ardei dulce
2 linguri pasta de ardei rosu
1 bulion
2 kg cartofi
3 morcovi
ardei gras (dupa preferinte)
3 radacini de patrunjel
sare
piper
1 lingura rasa chimen
3 foi de dafin
patrunjel verde
pentru galuste:
1 ou
gris si faina in cantitati egale (circa 2 linguri din fiecare)
Mod de preparare:
Cureţi ciolanul de şorici şi îl degresezi, tăind slăninuţa în fâşii. Zarzavatul îl cureţi şi îl toci foarte mărunt. La fel şi cepele.
Pui într-un ceaun slăninuţa luată de pe ciolan şi o prăjeşti. Când s-au rumenit jumările, le scoţi, adaugi ceapa tocată şi o căleşti.
Când ceapa devine sticloasă, adaugi boiaua de ardei dulce.
Amesteci rapid şi, imediat, stingi cu apă fierbinte. Boiaua nu trebuie să se caramelizeze pentru că îşi schimbă gustul.
Pui carnea, foile de dafin, chimenul zdrobit, sare şi piper. Când ciolanul a fiert, îl scoţi din ceaun şi-l dezosezi
. Adaugi în ceaun cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, carnea tăiată bucăţi potrivite şi pasta de ardei.
Când cartofii au fiert, pui bulionul şi guşti zeama, potrivind gustul de sare şi piper.
Baţi oul cu puţină sare şi adaugi, pe rând, câte o lingură de griş, apoi una de făină, până când se obţine un aluat consistent.
Cu o lingură pui bucăţile mici de aluat în gulaş. Laşi să fiarbă 7-8 minute, iei ceaunul de pe foc şi presari verdeaţa tocată mărunt.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Imi place gulasul asta
Trebuie sa incerc si eu gulasul asta