Vinete si ardei gras

Printeaza

Vinete si ardei gras din: ulei de floarea soarelui, ceapa, vinete, ardei gras, usturoi, ardei iute, boabe de corandru, chimen, piper, otet de vin rosu, zahar si rosii. Poate fi servita atata cu curry, cat si cu cartofi rumeniti la cuptor.

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe mari, tocate
  • 1 kg de vinete, taiate cuburi
  • 750 g ardei gras, rosu taiat cuburi
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 1 ardei iute, tocat
  • 2 linguri boabe de coriandru, rumenite si zdrobite
  • 2 lingurite chimen, rumenite
  • 1 lingurita piper, zdrobit
  • 500 ml otet de vin rosu
  • 400 g zahar
  • 600 g rosii, tocate

 

Mod de preparare:

Vinete si ardei gras: Intr-un vas larg, incinge uleiul şi adaugă ceapa, vinetele, ardeii, usturoiul şi condimentele.

Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă la foc mic, înăbuşit, timp de 15 minute, amestecând din când în când.

Adaugă oţetul, zahărul şi roşiile şi lasă să fiarbă în clocot timp de 30-40 de minute, până când se îngroaşă şi lichidul se evaporă.

Păstrează în borcane sterilizate şi ermetic închise. Pentru păstrare îndelungată este bine să fierbi borcanele la bain-marie 45-60 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.