Vinete umplute cu ficăţei de pui si linte

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete umplute cu ficatei de pui si linte din: vinete, ficatei de pui, linte, ardei gras, ceapa, morcov, telina, pasta de tomate, ulei, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Vinete umplute cu ficăţei de pui si linte

  • 4 vinete potrivite
  • 500 g ficatei de pui
  • 300 g linte fiarta
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi vinetele şi tăiaţi-leîn două, pe lung. Scoateţi cu o lingură miezul acestora, astfel încât pereţii să rămână de circa 1cm grosime. Curăţaţi ardeiul gras, ceapa, morcovul şi ţelina, spălaţi-le şi tocaţi-le cât mai mărunt.

Amestecaţi într-un castron legumele cu lintea, ficăţeii, uleiul, pătrunjelul tocat mărunt şi pasta de tomate. Umpleţi jumătăţile de vi­nete cu acest amestec şi puneţi-le pe o tavă, pe hârtie de copt.

Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi vinetele astfel pregătite la foc potrivit, circa 45 de minute. Serviţi vinetele umplute calde, câte două jumătăţi la o porţie.

Vinete umplute cu ficăţei de pui si linte

Vinete umplute cu ficăţei de pui si linte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.