Chiftele grecesti (Soutzoukakia)
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele grecesti din: carne tocata, paine uscata, vin, usturoi, ulei, sare, piper, chimen, faina, rosii, ceapa, frunze de dafin, ardei iute, sare, piper si ulei.
- 750 g carne tocata (vita, porc, oaie)
- 3 felii de paine uscata
- 1 cana cu vin
- 3 catei de usturoi
- ulei
- sare
- piper
- chimen
- 200 g faina
pentru sos:
- 1 kg rosii
- 2 cepe
- 2-3 frunze de dafin
- 1 ardei iute (facultativ)
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Chiftele: Inmoi pâinea uscată în vinul roşu, apoi o storci. Amesteci carnea tocată cu pâinea, usturoiul pisat şi condimentezi.
Laşi amestecul la rece 1 oră, apoi formezi chiftele lunguieţe. Le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Scoţi chiftelele pe şerveţele.
Sosul: Toci fin cepele şi le căleşti în ulei. Adaugi apoi roşiile decojite şi date pe râzătoare sau mixate.
Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi adaugi frunzele de dafin şi puţin ardei tocat.
Când s-au aşezat gusturile şi sosul e gata, adaugi chiftelele, una câte una.
Laşi încă 5 minute pe foc, apoi serveşti chiftelele cu sosul format.
Chiftele grecesti
Pofta buna!