Cotlete în crustă de brânză Camembert cu varză roşie
PrinteazaCotlete în crustă de brânză Camembert cu varză roşie din: cotlete de porc, banza camembert, cascaval, ou, ulei, seminte de coriandru macinate, cimbru, mere, pesmet, frunze de salvie, sare si piper.
Branza Camembert este cel mai cunoscut sortiment dintre brânzeturile franceze. Este preparată mai ales în Normandia, din lapte de vacă, nepasteurizat.
După preparare, brânza este lăsată să se matureze şi, la final, are deasupra o coajă mai tare, interiorul rămânând moale, onctuos, dar care nu poate fi tartinabil, totuşi. Camembert are un gust specific de ierburi.
Ingrediente:
- 8 cotlete de porc
- 100 g branza Camembert
- 150 g cascaval
- 1 ou
- 50 ml ulei
- 1 lingurita seminte de coriandru macinate
- 1 lingurita cimbru uscat maruntit
- 4 mere mari
- 1 varza rosie
- 2 linguri pesmet
- 8 frunze de salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cotlete în crustă de brânză Camembert cu varză roşie: Tocaţi fideluţă varza roşie, frecaţi-o cu sare şi stoarceţi-o de zeama pe care o lasă.
Căliţi-o apoi la foc mic în ulei până când se înmoaie bine. Curăţaţi cotletele de pieliţe, presăraţi-le cu coriandru, cimbru, sare şi piper, apoi prăjiţi-le în ulei până când se pătrund bine şi se rumenesc pe ambele părţi.
Amestecaţi într-un castron caşcavalul dat pe răzătoarea mare cu brânza Camembert sfărâmată, pesmetul şi oul.
Adăugaţi puţin piper proaspăt măcinat şi omogenizaţi bine compoziţia. Spălaţi merele şi fără a le curăţa de coajă, tăiaţi-le în feliuţe subţiri. Puneţi varza călită într-o tavă, într-un strat uniform.
Deasupra puneţi felii de măr şi peste acestea puneţi cotletele prăjite. Pe fiecare cotlet puneţi câte o frunză de salvie şi câte 1 -2 linguri din amestecul de brânză şi caşcaval.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit spre mare circa 20 de minute. Serviţi cotletele în crustă de brânză calde, cu garnitură de varză roşie şi mere coapte.
Pofta buna!