Rulade de vinete umplute cu carne
PrinteazaRulade de vinete umplute cu carne din: vinete, sare, rosii uscate, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, mustar, ou, patrunjel, sare, piper, chimen, cimbru, ardei capia si suc de lamaie.
- 3 vinete
- sare
- 4 roşii uscate conservate în ulei
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 400 g carne tocată
- 1 linguriţă muştar
- 1 ou
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare
- piper
- chimen măcinat
- cimbru uscat
- 1-2 ardei capia verzi
- 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se curăţă şi se taie pe lung, în felii groase de cca 1 cm. Se sărează bine pe ambele feţe şi se lasă să se scurgă de zeamă 30 min.
Se scurg de ulei roşiile uscate; se taie apoi cuburi. Se încinge 1 lingură ulei şi se călesc ceapa şi usturoiul tocate; se lasă să se răcească.
Apoi se frământă cu carnea tocată, muştar, ou, roşii uscate, pătrunjel, sare, piper, chimen şi cimbru. Se încinge cuptorul la 200 °C.
Se şterg feliile de vinete se aşază pe fiecare puţină |ompoziţie de carne; se rulează.
Se aseaza apoi ruladele unele lângă altele intr-o formă de sufleu unsă şi se ung deasupra cu 2 linguri ulei.
Se pun deasupra jumătăţi de ardei capia. Se unge totul cu puţin ulei şi se coace la cuptor 30-40 min. Se scot şi se servesc cu suc de lămâie.
Rulade de vinete umplute cu carne
Pofta buna!