Rulada cu ficatei si legume
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu ficatei, faina, unt, drojdie, apa, ou, sare, piept de pui, ceapa, bacon, oua, morcovi, radacina de patrunjel, sare, piper, ulei.
- 300 g făină
- 50 g unt
- 25 g drojdie
- 100 ml apă caldă
- l ou
- 1 praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 200 g ficătei
- 300 g piept de pui
- 1 ceapă
- 200 g bacon
- 3 ouă
- 3 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel pătrunjel verde
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Se frământă un aluat ca de pâine din toate ingredientele şi se lasă la crescut aproximativ 30 de minute. Se curăţă morcovii şi rădăcina de pătrunjel, se taie fâşii mai groase şi se pun la fiert în apă cu sare. Ficăţeii se spală şi se pun la fiert, după care se clătesc.
Se dă pieptul de pui prin maşina de tocat, se amestecă cu ceapa dată pe răzătoarea mare şi puţin pătrunjel verde. Se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă cu ouăle bătute.
Pe o folie de plastic se formează o „foaie” din feliile bacon tăiat subţire. Se întinde se pun apoi legumele şi pe mijloc ficăţeii. Se rulează cu ajutorul foliei de plastic.
Se întinde o foaie de aluat de 5 mm grosime. Se aşază peste ea rulada de carne, se rulează cu grijă, prinzând capetele bine, se pune totul într-o tavă unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 45-50 de minute.
Rulada cu ficatei si legume
Pofta buna!