Ficat la cuptor
PrinteazaO reteta gustoasa de ficat de vita la cuptor cu: lapte dulce, ceapa rosie, praz, ulei, vin alb, busuioc verde, menta uscata, sare.
- 400 g ficat de vita sau de porc
- 500 ml lapte dulce
- 1 ceapă roşie
- 2 fire de praz (partea albă)
- 2 linguri ulei
- 3 căţei de usturoi
- 50 ml vin alb sec
- busuioc verde
- mentă uscată
- sare
Mod de preparare:
Se taie ficatul felii mai groase şi se aşază într-un castron. Se toarnă peste ele laptele amestecat cu usturoiul zdrobit şi se lasă la frigider circa 3-4 ore. Intre timp, se întorc feliile de ficat în sosul de lapte măcar o dată. In felul acesta ficatul se frăgezeşte şi se aromatizează plăcut.
Se scot feliile de ficat din sosul de lapte, se şterg cu un prosop şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se presară ceapa tăiată felii şi rondelele de praz. Se introduc la cuptor pentru circa 15 minute, după care se întorc feliile de ficat, se adaugă vinul, condimentele şi se lasă la cuptor până scade bine sosul din tavă. Se serveşte imediat.
Ficat la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ficat de vita la cuptor
- ficat la cuptor
- ficat de vitel la cuptor
- reteta ficat de vita la cuptor