Ficat la cuptor

Printeaza

O reteta gustoasa de ficat de vita la cuptor cu: lapte dulce, ceapa rosie, praz, ulei, vin alb, busuioc verde, menta uscata, sare.

Ingrediente:Ficat la cuptor

  • 400 g ficat de vita sau de porc
  • 500 ml lapte dulce
  • 1 ceapă roşie
  • 2 fire de praz (partea albă)
  • 2 linguri ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • 50 ml vin alb sec
  • busuioc verde
  • mentă uscată
  • sare

Mod de preparare:

Se taie ficatul felii mai groase şi se aşază într-un castron. Se toarnă peste ele laptele amestecat cu usturoiul zdro­bit şi se lasă la frigider circa 3-4 ore. In­tre timp, se întorc feliile de ficat în sosul de lapte măcar o dată. In felul acesta fi­catul se frăgezeşte şi se aromatizează plăcut.

Se scot feliile de ficat din sosul de lapte, se şterg cu un prosop şi se aşa­ză într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se presară ceapa tăiată felii şi rondelele de praz. Se introduc la cuptor pentru cir­ca 15 minute, după care se întorc feliile de ficat, se adaugă vinul, condimentele şi se lasă la cuptor până scade bine sosul din tavă. Se serveşte imediat.

Ficat la cuptor

Ficat la cuptor

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ficat de vita la cuptor
  • ficat la cuptor
  • ficat de vitel la cuptor
  • reteta ficat de vita la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.