Placinta aromata

Printeaza

O reteta gustoasa de placinta cu spanac, faina, unt, oua, lapte, praf de copt, sare, ceapa verde, smantana, ulei, piper.

Ingrediente aluat:Placinta aromata

  • 500 g făină
  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • sare

Ingrediente umplutura:

  • 300 g spanac proaspăt
  • 3 legături ceapă verde
  • 3 ouă
  • 4 linguri smântână
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se frământă aluat din toate ingredientele şi se lasă la rece 30 de minute. Ceapa tocată mărunt se că­leşte în ulei, se adaugă spa­nacul spălat şi tocat şi se adaugă puţină apă. Se con­dimentează cu sare şi pi­per şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până când spanacul e fiert, după care se lasă să se răcească.

Din 2/3 din aluat se în­tinde o foaie mai mare, cât să îmbrace pereţii for­mei şi să poată fi rulat pu­ţin. Se aşază în forma lin­să şi se toarnă amestecul de spanac amestecat cu ouă­le bătute cu smântână.

Din aluatul rămas se întinde o foaie, care se aşază peste umplutură şi se rulează pri­ma în interior. Se introduce la cuptor pentru 30 de mi­nute, până se rumeneşte.

Placinta aromata

Placinta aromata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.