Placinta aromata
PrinteazaO reteta gustoasa de placinta cu spanac, faina, unt, oua, lapte, praf de copt, sare, ceapa verde, smantana, ulei, piper.
- 500 g făină
- 200 g unt
- 2 ouă
- 4 linguri lapte
- 1 praf de copt
- sare
Ingrediente umplutura:
- 300 g spanac proaspăt
- 3 legături ceapă verde
- 3 ouă
- 4 linguri smântână
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se frământă aluat din toate ingredientele şi se lasă la rece 30 de minute. Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei, se adaugă spanacul spălat şi tocat şi se adaugă puţină apă. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până când spanacul e fiert, după care se lasă să se răcească.
Din 2/3 din aluat se întinde o foaie mai mare, cât să îmbrace pereţii formei şi să poată fi rulat puţin. Se aşază în forma linsă şi se toarnă amestecul de spanac amestecat cu ouăle bătute cu smântână.
Din aluatul rămas se întinde o foaie, care se aşază peste umplutură şi se rulează prima în interior. Se introduce la cuptor pentru 30 de minute, până se rumeneşte.
Placinta aromata
Pofta buna!