Smochine în vin

Printeaza

O reteta delicioasa de smochine in vin din: vin rosu, zahar, scortisoara, cuisoare, lamai, smochine si portocala.

Ingrediente:Smochine in vin

  • 1 l vin rosu
  • 250 g zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 4-5 cuisoare
  • 2 lamai
  • 12 smochine
  • 1 portocala

 

Mod de preparare:

Se storc lamaile. Se dau in clocot vinul cu zahar, scortisoara, cuisoare si suc de lamaie. Se lasă la fiert cca 10 min. Se adaugă smochinele şi se continuă fierberea 10 min., la foc moale. Se scot smochinele din zeamă şi se pun deoparte.

Zeama se fierbe până ce-şi redu­ce volumul la o treime; se ia de pe foc şi se lasă să se răcească; se dă la frigider. înainte de servire, smo­chinele se taie sferturi şi se aşază pe farfurii cu feliile de portocală.

Smochine în vin

Smochine in vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.