Cartofi umpluti cu bacon
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi umpluti cu bacon, telemea, usturoi, ardei iute, busuioc, patrunjel verde, ulei de masline, smantana, iaurt, ceapa verde, rucola, rosii cherry.
Ingrediente:
- 8 cartofi
- 200 g bacon
- 200 g telemea tare
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 1 crenguţă de busuioc
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 4 linguri ulei de măsline
- 4 ulei pentru prăjit
Ingrediente sos:
- 200 g smântână
- 200 g iaurt simplu
- 1 legătură ceapă verde
Ingrediente garnitura:
- câteva frunze de rucola
- 2 roşii cherry
Mod de preparare:
Se spală bine cartofii cu o periuţă sub apă rece. Se taie pe lung şi se scobesc cu o lingură pentru a se obţine forma unei bărcuţe.Se sterg cartofii cu un prosop si se prajesc in ulei bine incins pe ambele parti. Se scot pe prosoape absorbante pentru a se indeparta surplusul de ulei.
Se dă brânza pe rozătoarea mică şi se amestecă cu baconul tăiat în cubuleţe mici.
Se toaca marunt usturoiul si se amesteca cu patrunjelul, busuiocul si ardeiul iute taiate marunt si uleiul de masline. Se unge fiecare cartof cu amestecul aromat.
Se umplu cartofii cu amestecul de branza si bacon si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute.
Intre timp, se amesteca iaurtul cu smantana si ceapa tocata marunt. Cartofi se servesc alaturi de sosul de smantana si cu garnitura de rucola si rosii cherry.
Cartofi umpluti cu bacon
Pofta buna!