Fasole alba cu carnati
PrinteazaO reteta delicioasa de fasole alba cu carnati afumati, ceapa, ulei, bulion, cimbru uscat, piper.
- 250 g fasole albă cu bob mare
- 1 ceapă mare
- 2 linguri ulei
- 1 lingură bulion
- 300 g cârnati afumaţi
- cimbru uscat
- piper
Mod de preparare:
Se alege fasolea, se spală şi se lasă la înmuiat în apă cu o seară înainte de a fi preparată. A doua zi, se scurge şi se pune la fiert cu apă rece. După 15 minute, se scurge fasolea, se acoperă cu apă caldă şi se fierbe 30 de minute.
Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în uleiul bine încins, se adaugă 2-3 linguri de apă, cârnaţii tăiaţi bucăţi şi, după ce se rumenesc uşor, se toarnă ceapa şi carnaţii peste fasole.
Se condimentează cu cimbru, piper condimente uscate de legume, după gust. Se adaugă bulionul şi se mai lasă să fiarbă împreună 15 minute.
Fasole alba cu carnati
Pofta buna!