Miel cu rozmarin şi miere
PrinteazaO reteta delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceala, ulei de masline, miere, rozmarin si pulpa de miel.
- 2 cepe, tăiate rondele
- ulei de măsline
- 1 lingură de miere (alegeţi o miere cu parfum de flori pentru aromă)
- 4 fire de rozmarin, rupte în bucăţi mici
- o pulpă de miel de aproximativ 1,75 kg
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Se pun rondelele de ceapă într-o tavă de copt cu 4 linguri de apă.
Se aşază mielul deasupra şi se unge suprafaţa cărnii cu ulei şi apoi cu miere.
Se înţeapă partea de deasupra a mielului în 15-20 de locuri cu un cuţit mic şi ascuţit, învârtindu-l pentru a face mici găuri, în care se aşază crenguţele de rozmarin. Se asezonează.
Se dă la cuptor 1 oră şi 15 minute pentru o friptură în sânge sau 2 ore pentru o friptură bine făcută.
Scoateţi de 3-4 ori friptura din cuptor şi turnaţi cu o lingură sosul scurs în tavă peste ea.
Acoperiţi cu folie de aluminiu dacă carnea se coace prea tare.
Odată făcută, scoateţi friptura pe o farfurie sau pe un fund de lemn şi lăsaţi-o la răcit 20-30 de minute în folie.
Se serveşte cu sosurile din tavă şi cartofi la cuptor.
Miel cu rozmarin şi miere
Pofta buna!