Ciorba de peste (cod)
PrinteazaCiorba de peste (cod) din: cod, cartofi, ardei grasi, rosii, ceapa, otet, sare, leustean.
- 1 kg cod,
- 4 cartofi noi (mărişori)
- 2 ardei graşi
- 1/2 kg roşii
- 2 legături ceapă
- oţet
- sare
- leuştean
Mod de preparare:
Laşi peştele să se dezgheţe la temperatura camerei, îl cureţi bine şi împărţi cantitatea în două: pentru ciorbă şi pentru umplutura de sarmale, caz în care îl laşi crud.
Cureţi zarzavatul, îl tai bucăţele mai mici sau le treci prin râzătoare şi îl pui la fiert. Numai după ce s-a fiert pui peştele tăiat bucăţele mici, cât să fie luate o dată cu lingura.
Laşi câteva minute să fiarbă, potriveşti de sare, acreşti cu oţet. Stingi focul şi presari leuştean tăiat fin.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de peste cod