Muschi de porc cu morcovi
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de porc cu morcovi din: ceapa, morcovi, muschi file de porc, mustar, ulei de masline, bulion, supa, ierburi de provence, foaie de dafin, sare, piper, unt si zahar.
- 2 cepe
- 700 g morcovi
- 800 g muschi file de porc
- 1 lingura mustar
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura bulion
- 1 l supa
- 1/2 lingura ierburi de Provence
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- 2 linguri unt
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare:
Se toacă ceapa. Se taie cuburi 3 morcovi, restul se taie beţişoare. Se unge carnea cu muştar şi se prăjeşte la foc iute în ulei de măsline foarte încins. Se adaugă ceapa şi cubuleţele de morcovi şi se prăjesc puţin împreună. Se adaugă bulion, supa, verdeturi si foaia de dafin; se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se inabuse 15-20 minute.
Betisoarele de morcovi se fierb in apa cu sare 4 minute; se scurg. Se topeste untul si se calesc morcovii, cu zahar. Se sareaza si se pipereaza. Se scoate carnea din vas; se pastreaza la cald.
Se paseaza sosul si se da in clocot; eventual se adauga putin apa, sare si piper. Se serveste cu sos si morcovi.
Muschi de porc cu morcovi
Pofta buna!