Peste cu salata
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de peste cu salata din: file de cod, iaurt, otet, zeama de lamaie, telina, marar, sare si piper.
- 600 g file de cod
- 150 g iaurt
- 2 linguri otet
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 telina mica
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi fileul de peşte în apă cu 1 linguriţă sare şi cu oţet. Scoateţi-l din apa în care a fiert şi puneţi-l să se scurgă pe şerveţele absorbante.
Curăţaţi ţelina şi morcovul, spălati-le, daţi-le pe răzătoarea mare şi amestecati-le cu 1 lingură zeamă de lămâie.
Tocaţi mărunt mărarul. Puneţi într-un castron iaurtul, mărarul tocat, ţelina şi morcovul, rase, oţetul şi zeama de lămâie rămase, sare şi piper, după gust.
Omogenizaţi bine compoziţia. Serviţi fileul de peşte pus pe frunze de salată şi puneţi peste acesta salata de crudităţi şi iaurt. Ornaţi cu mărar şi feliuţe de lămâie.
Peste cu salata
Pofta buna!