Plum Crumble

Printeaza

Plum crumble din: prune, siropd e artar, unt, faina, fulgi de ovaz, zahar brun, sare, scortisoara si fulgi de migdale.

Ingrediente:

  • 500 g prune
  • 6 linguriţe sirop de arţar sau miere
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 50 g fulgi de ovăz
  • 25 g zahăr brun
  • sare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 30 g fulgi de migdale

Mod de preparare:

Plum Crumble: Se încinge cuptorul la 200 °C. Se taie prunele jumătăţi şi se go­lesc de sâmburi. Se aşază într-o formă mare de sufleu unsă, cu partea rotunjită în jos.

Se toarnă jumatate din cantitatea de sirop de atar. Se dau la cuptor 10 minute.

Se aseaza intr-un castron cuburi de unt si se adauga faina, fulgi de ovaz, zahar, 1 praf de sare si scortisoara. Se amesteca mai intai cu mixerul, apoi se framanta rapid, cu mainile reci.

In final se inglobeaza fulgii de migdale si se repartizeaza peste prune, in strat uniform.

Se toarna deasupra restul de sirop. Se mai coace 15 minute. Se serveste cald sau rece, cu sos sau inghetata de vanilie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.