Smakottbullar
PrinteazaO reteta delicioasa de Smakottbullar din: carne de vitel, ceapa, cartof, pesmet, smantana, oua, lapte, unt, patrunjel, ulei, sare si piper.
- 500 g carne de vitel
- 1 ceapa mare
- 1 cartof mare
- 3 linguri pesmet
- 1-2 linguri smantana
- 2 oua
- 50 ml lapte
- 2 linguri unt
- 1 legatura patrunjel
- 200 ml ulei (pentru prajit)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, tăiaţi-o în bucăţi, apoi daţi-o de două ori prin maşina de tocat.
Puneţi-o îritr-un castron mai mare şi adăugati cartoful fiert, sfărâmat, pesmetul înmuiat în lapte, smântână, ouăle, untul şi pătrunjelul tocat mărunt.
Potriviţi de sare şi piper şi omogenizaţi bine compoziţia.
Formaţi cu palmele umezite mici chifteluţe pe care prăjiţi-le în uleiul încins. Scoateţi-le când sunt frumos rumenite şi puneţi-le pe şerveţele absorbante să se scurgă de ulei.
Serviti chifteluţele calde cu cartofi copţi sau fierţi în coajă şi cu un sos dulce acrişor de gutui, merişoare sau afine
Smakottbullar
Pofta buna!