Placinta cu dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu dovleac din: faina, drojdie, apa, sare, dovleac, zahar vanilinat, zahar tos, pesmet si scortisoara.
- 500 g făină
- un cubuleţ de drojdie
- 250 ml apă
- un vârf de cuţit de sare
- câteva felii de dovleac (în total un kilogram)
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- 200 g zahăr tos
- pesmet
- scorţişoară
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţină apă caldă, apoi se adaugă pesţe făină. Se presară sare şi se frământă până când se obţine un aluat potrivit.
Se lasă să crească într-un loc cald timp de 30-60 de minute. Se rade miezul de dovleac şi se căleşte într-o tigaie cu puţină apă.
Se adaugă zahărul tos şi cel vanilinat, scorţişoara, apoi se amestecă bine. Dacă această compoziţie este prea lichidă, se presară pesmet.
Intr-o tavă unsă cu ulei se întinde o foaie de plăcintă, se stropeşte cu puţin ulei, apoi se aşază uniform umplutura.
Se acoperă cu cea de-a doua foaie, apoi se pun din loc în loc cubuleţe de margarină şi se presară zahăr tos.
Se lasă tava în cuptor până când plăcinta este coaptă. Se taie după dorinţă.
Placinta cu dovleac
Pofta buna!