Scăriţă de porc cu cartofi

Printeaza

Scăriţă de porc cu cartofi din: scarita de porc, ceapa, usturoi, boia iute, zahar tos, pasta de tomate, mustar dulce, vin rosu sec, cartofi, ulei de masline, sare, piper si salata de sfecla rosie.

Ingrediente:

  • 4 bucăţi scăriţă de porc crude
  • două cepe
  • 8 căţei de usturoi
  • boia iute
  • două linguriţe cu zahăr tos
  • pastă de tomate
  • o lingură de muştar dulce
  • 250 ml vin roşu sec
  • 4 cartofi
  • ulei de măsline
  • mărar
  • sare
  • piper
  • salată de sfeclă roşie

 

Mod de preparare:

Scăriţele de porc se spală, se pun într-o oală cu apă, sare şi piper, o ceapă tăiată sferturi şi patru căţei de usturoi.

Se fierb până ce carnea poate fi pătrunsă de dinţii unei furculiţe, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.

Scaritele se dau apoi la cuptor 15-20 de minute sa prinda crusta si se pastreaza calde.

Ceapa şi usturoiul rămase se curăţă de foi, se spală şi se taie bucăţi mici. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc cinci minute.

adaugă zahărul tos, pasta de tomate şi boiaua iute, muştarul şi vinul roşu.

Se condimentează, se fierb până ce legumele sunt moi, se pasează cu un blender şi se mai pun cinci minute pe foc.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii, se prăjesc şi se amestecă cu mărar tocat.

Carnea se serveşte cu sosul picant, cartofii prăjiţi şi salată de sfeclă roşie.

Scăriţă de porc cu cartofi

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • scarita de porc
  • scarita la cuptor
  • scarita de porc la cuptor
  • reteta scarita de porc la cuptor
  • retete cu scarita de porc

2 comentarii

  1. Imi ploua in gura dupa mancarea asta 🙂

  2. Poate trebuiesc si coastele alea bagate la cuptor un pic…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.